După ce duminică aplicația Waze a dat mai multe erori, Paul Dorneanu, coordonator Waze România, a explicat de ce s-a întâmplat acest lucru dezvăluind totodată o funcție care va fi integrată în curând.

Eroarea a apărut după ce editorii hărții au început un proces de implementare a rovinietei în România, un sistem de restricții ce urmează să intre în vigoare în lunile următoare. „Din cauza unei erori ce ține de serverul Waze, cel care de fapt creează rutele pentru utilizatori, în acest moment sistemul evită drumurile pe care a fost impusă această restricție de rovingietă”, a precizat Paul Dorneanu.

Astfel, în curând șoferii care nu doresc să plătească rovignietă vor putea alege traseele indicate de Waze, iar cei care vor să meargă pe drumuri care necesită plata rovignietei vor fi avertizați.

Servicii de urgență direct din Waze

Funcția de asistență rutieră, lansată în aplicația Waze anul trecut, permite acum apelul direct către serviciile de urgență, fie prin apel telefonic la 112 sau prin mesaj text la 113, mesaj ce va include și un link ce va furniza coordonatele la care se află solicitantul.

Această funcție poate fi accesată din meniul de raportare al aplicației Waze, butonul portocaliu, și atingerea icoanei sub care scrie Ajutor Rutier.

Trimiterea de SMS către serviciul de urgență 113 include, pe lângă mesajul standard „Am nevoie de asistență”, adresa la care se află utilizatorul, dacă este recunoscută (stradă, oraș) și suplimentar se oferă un link unic către harta waze de unde utilizatorul a făcut solicitarea. Înainte de trimiterea mesajul, acesta poate fi editat pentru a include mai multe informații.

Serviciul SMS 113 este un număr unic pentru mesajele asociate apelurilor de urgență în rețelele publice de telefonie mobile creat pentru a veni în ajutorul persoanelor cu dizabilități. Pentru mai multe informații despre serviciul de urgență SMS 113