FSE „Spiru Haret” solicită remedierea în regim de urgenţă a erorilor apărute în Hotărârea nr. 24 a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă privind aplicarea planului roşu în unităţile de învăţământ din Capitală.

„Hotărârea a creat multă confuzie în unităţile de învăţământ. Sunt şcoli care nici acum nu ştiu ce să facă, deoarece, potrivit actului ‘se suspendă temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din creşe, ciclul gimnazial, preuniversitar şi universitar, cursurile defăşurându-se online’.

Ce facem cu grădiniţele, cu clasele din ciclul primar, cu liceele? Este inadmisibil să se facă asemenea greşeli, mai ales într-o perioadă atât de dificilă. Este o bătaie de joc la adresa tuturor celor care lucrează în aceste instituţii de învăţământ, a părinţilor şi a elevilor. Cerem pe această cale demiterea prefectului – preşedinte al CMBSU – care a dat dovadă de lipsă de profesionalism”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE „Spiru Haret”.

De asemenea, afirmă afirmă sindicaliştii, potrivit legislaţiei în vigoare, CMBSU nu avea competenţe să se pronunţe în ceea ce priveşte sistemul universitar.

„Universităţile, în baza autonomiei, pot lua această decizie împreună cu Direcţia de Sănătate Publică”, subliniază FSE ‘Spiru Haret.

Ce spune președintele Klaus Iohannis în legătură cu acest subiect

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că atitudinea prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, şi modul în care acesta a acţionat sunt inacceptabile, punctând că acest lucru nu trebuie să rămână fără urmări.

„Este de neînţeles, că, deşi am văzut o creştere a numărului de infectare la nivelul Capitalei, şi era evident că această tendinţă va continua, nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populaţia să fie pregătită şi să ştie la ce să se aştepte.

Atitudinea prefectului şi modul în care a acţionat sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.