Societatea de Transport Bucureşti va înfiinţa o linie navetă de autobuze ce va prelua fluxul de călători de pe linia de tramvai 41, conform agerpres.ro

Etapele de deviere au fost aprobatede PMB

„Devierea locală a tramvaiului 41 este necesară pentru continuarea şi finalizarea tuturor lucrărilor de deviere a reţelelor de utilităţi (canal 3000, arteră apă, termoficare, reţea de medie presiune gaz şi reţea de telecomunicaţii) existente sub linia de tramvai, pentru eliberarea amplasamentului viitorului pasaj intermodal subteran ce va face legătura dintre staţia de metrou Parc Drumul Taberei şi piaţă, cu acces şi la refugiile liniei de tramvai 41”, este scris în comunicat.

Reprezentanţii Metrorex precizează că etapele de deviere au fost aprobate atât la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti, cât şi la nivelul Societăţii de Transport Bucureşti.

STB SA anunţase săptămâna trecută suspendarea liniei de tramvai 41 în perioada 14 – 18 octombrie pentru a permite Metrorex executarea unor lucrări la pasajul pietonal de la staţia de metrou „Parc Drumul Taberei”, aflată pe Magistrala 5, însă ulterior a decis amânarea acestei măsuri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile anunţate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) prin emiterea avertizărilor de tip cod galben de vânt puternic şi ploi abundente.

STB continuă programul de igienizare şi dezinfectare a vehiculelor

„Toate mijloacele de transport din dotarea STB SA sunt igienizate zilnic, iar în această perioadă, având în vedere riscul infectării cu noul coronavirus, sunt incluse şi în programe de dezinfectare. Procedeul utilizat este acela de a pulveriza în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, o ceaţă densă de decontaminare, pe baza unei substanţe speciale, care distruge virusurile.

Cu toate acestea, păstrarea curăţeniei din vehicule depinde şi de comportamentul călătorilor. Din acest motiv, facem apel la călători să respecte eforturile angajaţilor şi să păstreze curăţenia, atât în vehicule, cât şi în staţii, dovedind un spirit civic responsabil”, a transmis STB