Măsuri extrem de importante luate de către autorități, în plină pandemie de coronavirus. Primăria Capitalei anunță că cei de la STB continuă programul de igienizare şi dezinfectare a vehiculelor. Totul se desfășoară într-un ritm accelerat înaintea începerii noului an școlar.

Anunț important pentru bucureșteni

Odată cu începerea noului an şcolar în contextul epidemiologic actual, Societatea de Transport Bucureşti desfăşoară în acest weekend (12-13 septembrie) o acţiune suplimentară de curăţare şi igienizare a vehiculelor, astfel încât elevii să călătorească fără grija îmbolnăvirii, într-un mediu sigur, care respectă toate măsurile de prevenire a infecţiei cu virusul SARS COV 2, conform prevederilor legale.

Astfel, sâmbătă şi duminică, aproximativ 500 de angajaţi s-au mobilizat în autobaze şi depouri pentru a curăţa şi igieniza mijloacele de transport din parcul STB SA. În fiecare vehicul care va ieşi pe traseu, fie că vorbim de autobuze, tramvaie sau troleibuze, vor fi igienizate şi dezinfectate barele de susţinere, scaunele, toate suprafeţele cu care călătorii intra în contact.

În plus, toate mijloacele de transport din dotarea STB SA sunt igienizate zilnic, iar în această perioadă, având în vedere riscul infectării cu noul coronavirus, sunt incluse şi în programe de dezinfectare. Procedeul utilizat este acela de a pulveriza în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, o ceaţă densă de decontaminare, pe baza unei substanţe speciale, care distruge virusurile.

Cu toate acestea, păstrarea curăţeniei din vehicule depinde şi de comportamentul călătorilor. Din acest motiv, facem apel la călători să respecte eforturile angajaţilor şi să păstreze curăţenia, atât în vehicule, cât şi în staţii, dovedind un spirit civic responsabil.