Franța relaxează măsurile începând de joi. Masca de protecție nu va mai fi obligatorie în exterior

Masca în exterior va fi necesară numai în locurile aglomerate (coadă de aşteptare, în mijloacele de transport, tribuna stadionului), a afirmat el.

Ridicarea restricţiilor de circulaţie nu va împiedica menţinerea protocoalelor sanitare pentru locurile publice şi pentru festivalul de muzică din 21 iunie şi alte evenimente până pe 30 iunie (organizarea de concerte numai în exterior, număr maxim de persoane pentru restaurante şi locuri de spectacole…), a adăugat el la sfârşitul Consiliului de Miniştri şi al Apărării prezidat de preşedintele Emmanuel Macron.

Suporterii meciului de fotbal Franţa-Portugalia vor putea profita, de asemenea, de această ridicare a restricţiilor pe 23 iunie.

Obiectivul vaccinării: 35 de milioane de francezi

Totodată a fost stabilit obiectivul vaccinării complete a 35 de milioane de francezi până la sfârşitul lunii august, a mai spus el, salutând faptul că numărul contaminărilor a scăzut la 3.200 de cazuri zilnice în şapte zile.

Franţa s-a numărat printre ultimele trei ţări din Europa care au impus restricţii de circulaţie după anumite ore. Măsura a intrat în vigoare pe 30 octombrie începând cu ora 21:00, apoi a fost devansată pentru ora 20:00 pentru sezonul de sărbători, cu excepţia Crăciunului.

Restricţii de circulaţie au fost apoi impuse începând cu ora 18:00 pe 16 ianuarie, apoi mutate la ora 19:00 pe 20 martie, la ora 21:00 pe 19 mai şi în cele din urmă începând cu ora 23:00 pe 9 iunie.