Israelul continuă să relaxeze măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Potrivit AFP, începând de marți, 15 iunie, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile închise.

”Obligaţia de a purta mască este anulată cu începere de marţi, 15 iunie”, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

De menționat este faptul că, la începutul lui iunie, Israelul a relaxat restricţiile sanitare pentru locuitorii săi. Pe de altă parte, țara decis să mențină în continuare măsuri drastice pentru vizitatorii care sosesc din străinătate.

Mai exact, statul evreu rămâne închis străinilor, cu excepţia celor dispunând de derogări din motive profesionale sau familiale imperioase. În același timp, o carantină de două săptămâni, care se poate încheia imediat după rezultatul unui test serologic care dovedeşte vaccinarea sau imunitatea suficientă, este impusă oricărui călător care ajunge în ţară.

Campania de vaccinare a fost un adevărat succes în Israel

Amintim faptul că în Israel, campania de vaccinare anti-covid a fost un real succes. Mai exact, la  finele lunii decembrie, Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare, graţie unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer care i-a livrat milioane de doze în schimbul datelor privind efectele vaccinării în această ţară, care dispune de bănci de date medicale computerizate despre populaţia sa.

Astfel, mai mult de cinci milioane de persoane din totalul celor 9,3 milioane de locuitori (55% din populaţie) au primit ambele doze de vaccin.

În același timp, potrivit datelor raportate de Ministerul Sănătăţii, peste 839.000 de persoane au fost infectate în Israel de la începutul pandemiei, dintre care numai trei în ultimele 24 de ore, şi 6.428 au decedat. În prezent, 205 israelieni sunt bolnavi, dintre care 53 internaţi în spital.

În ceea ce privește măsurile impuse, Israelul a început încă de luna trecută relaxarea treptată a tuturor normelor impuse de autorități, de la renunțarea la masca de protecție până la redeschiderea tuturor spațiilor comerciale.