Un om de știință din Marea Britanie care a oferit consiliere guvernului susține faptul că purtarea măștilor de protecție și câteva măsuri de distanțare fizică ar trebui să fie implementate „pentru totdeauna” drept măsuri de protecție împotriva altor boli, precum gripa.

Profesorul Susan Michie, din cadrul Grupului științific consultativ pentru situații de urgență al Marii Britanii, susține că unele măsuri implementate în lupta împotriva COVID-19 ar putea fi folositoare și în suprimarea altor virusuri precum gripa.

„Cred că sunt multe comportamente pe care ni le-am schimbat. Acum purtarea centurii de siguranță este o rutină, înainte nu obișnuiam să facem asta. Când oamenii observă că există o amenințare care are și o soluție care-i diminuează impactul asupra lor, asupra celor dragi și comunităților… exact ceea ce am observat că au făcut oamenii în ultimul an”, a declarat profesorul Susan Michie, potrivit DailyMail.

Beneficiile măsurilor de distanțare

Aceastaa reamintit de măsurile care s-au luat în timpul pandemiei COVID-19 și ce impact ar putea avea în limitarea răspândirii altor virusuri.

„Acesta este comportamentul de distanțare socială, atunci când ești în interior, să te asiguri că există o ventilație bună, să porți masă de protecție, să respecți igiena suprafețelor și a mâinilor. Va trebui să continuăm să facem asta pe termen lung, iar acest lucru va avea efecte bune nu doar în ceea ce privește COVID-19, dar și pentru a reduce transmiterea altor boli”, a mai susținut omul de știință.

De asemenea, aceasta a precizat că acest tip de măsuri ar trebuie implementate „pentru totdeauna până la un punct”.

Și doctorii din Statele Unite ale Americii au sugerat faptul că masca de protecție ar trebui purtată și pe timpul sezonului anual de gripă în timp ce aproape jumătate dintre germanii care au participat la un studiu vor să poarte mască de protecție și după pandemie.

Sursă foto: Dreamstime