Francezii nu mai au voie în mall-uri dacă nu au certificat de vaccinare! În ce alte locuri nu au voie cei nevaccinați

Presa internațională notează că Guvernul de la Paris a decis ca francezii să arate dovada vaccinării sau a unui test negativ atunci când doresc să intre într-un mall cu o suprafață mai mare de 20.000 de metri pătraţi, în regiunile în care rata de incidenţă a COVID-19 este mai mare de 200 de cazuri la 100.000 de cetăţeni pe săptămână.

Noua măsură luată de autoritățile franceze va afecta, în principal, centrele de vânzare cu amănuntul din sudul ţării, acolo unde rata de incidență este mai are. În urma unei decizii a prefecturii regionale, măsura se va aplica şi mallurilor şi magazinelor universale din Paris, între care se află Galeries Lafayette şi Printemps.

Noile infecţii zilnice au crescut de la o medie pe şapte zile mai mică de 2.000 la sfârşitul lunii iunie la aproape 24.000, informează Reuters.

Majoritatea cumpărătorilor au arătat de bunăvoie certificatul

Luni, majoritatea cumpărătorilor au arătat de bunăvoie permisul de sănătate, văzându-l ca pe o problemă minoră care va permite reluarea vieţii normale.

”Din păcate, nu avem multe alte opţiuni în acest moment, aşa că nu mă deranjează”, a declarat pensionarul parizian Frederic Gaide, în faţa magazinului universal Printemps.

Începând din această săptămână, poliţiştii vor deveni tot mai duri la aplicarea obligativităţii de prezentare a permisului de sănătate în restaurante, trenuri şi spaţii publice interioare, după ce au fost îngăduitori când a fost introdus pentru prima dată săptămâna trecută.

În timp ce au existat puţine informaţii privind cazuri de clienţii care încercau să eludeze regula, unii proprietari de restaurante s-au plâns de timpul pierdut în timp ce clienţii au încercat să-şi găsească permisul de sănătate.

„Este nevoie de timp pentru a debloca telefonul, pentru a găsi aplicaţia, pentru a o deschide şi pentru a găsi codul QR. Partea de scanare funcţionează foarte bine, dar fiecare pas înainte de aceasta necesită timp”, a spus Ewa Fontaine, la restaurantul din Paris Le Mesturet.

Sursă foto: Dreamstime