Preşedintele Americii şi-a construit campania pe ideea creării locurilor de muncă în SUA, aşa că decizia Faxconn de a investi 10 miliarde de dolari  în fabrică, consideră că i se datorează lui.

10.000 de locuri de munca vor fi create datorită lucrărilor de constructie care vor dura patru ani. La una  dintre cele mai mari fabrici din SUA vor lucra iniţial 3.000 de oameni, planurile fiind sa se ajungă la 13.000. Salariul mediu anual va fi de 53.900 dolari  la  care  se adaugă şi alte beneficii.

Începerea construcţiei uzinei de panouri LCD nu se ştie când va fi şi nici când va începe producţia. În schimb, este cunoscut  faptul că statul Wisconsin va acorda subvenţii de 3 miliarde dolari în acest proiect.

Foxconn este o companie taiwaneză care produce componente electronice. Cele mai cunoscute  produse ale multinaţionalei sunt iPod-ul, iPad-ul şi iPhone-ul.

Pentru gigantul producător electronic, lucrează peste 700.000 de angajaţi în China. Veniturile înregistrate anul trecut sunt în valoare de 135 miliarde dolari. În China, Foxconn este cel mai mare angajator local după statul chinez, având un milion de angajaţi.