Fourlis şi Samsung Electronic au decis de comun acord să renunţe în acest an la parteneriatul pe care îl au în Grecia şi România, potrivit unui anunţ al grupului elen.

În cazul României şi al operaţiunilor cu telefoane mobile din Grecia (Euroelectronics), parteneriatul va fi întrerupt de la 1 iulie 2010. Colaborarea cu Samsung a avut o contribuţie de 70% la cifra de afaceri a grupului elen pe segmentul aparaturii electrice şi electronice şi de 30% la cifra de afaceri consolidată a Fourlis.

De asemenea, parteneriatul a asigurat circa 60% din profitul EBIT al grupului pe segmentul de profil şi de 5,2% la profitul EBIT consolidat al Fourlis, potrivit comunicatului.

Fourlis este activ în România prin importatorul şi distribuitorul de produse electronice şi electrocasnice Genco Trade şi magazinele Intersport.

Profitul net al Fourlis a scăzut anul trecut cu 42,6%, la 31,62 milioane euro, iar vânzările s-au redus cu 4,2%, la 751,72 milioane euro, la declin contribuind evoluţia negativă din România.

SURSA: Mediafax