Annette Winkler, șefa mărcii smart consideră că „această mașină va permite familiilor să călătorească într-un smart”. Această declarație, precum și posibilitatea de a găzdui patru persoane  conduc spre concluzia că actualul concept FourJoy nu este altceva decât precursorul viitorului model For Four.
Deocamdată, conceptul care va fi prezentat la Frankfurt nu are nici uși și nici plafon, un spațiu destinat pasagerilor futurist și este propulsat de un sistem electric amplasat sub podeaua portbagajului care dezvoltă 55 kW. Forța acestuia este transmisă roților din spate.
Având o lungime de 3.494 mm, conceptul este cu 200 mm mai scurt decât actualul Twingo însă este și mult mai lat (1.078 mm). Pentru versiunea de serie este de așteptat ca Daimler să doteze mașina cu un propulsor în trei cilindrii de 900 cmc alimentat cu benzină.
Modelul smart ForFour a fost dezvoltat de Daimler împreună cu Mitsubishi și a fost comercializat între 2004 și 2006. Producția a fost apoi stopată din cauza vânzărilor mult sub așteptări. Acum, colaborarea cu Renault va impune ca modelul să fie asamblat alături de viitorul Twingo la fabrica Renault din Novo Mesto, Slovenia.