Noul model SUV C-Neo va fi lansat în prima jumătate a lui 2024

Proiectul C-Neo al Dacia, aflată sub umbrela Renault, include modelul Bigster. Acesta este considerat „fratele mai mare”, cu şapte locuri. În cadrul seriei C-Neo, Dacia lucrează și la un SUV coupe.

Vești interesante despre proiectele Dacia! În ultimele luni au circulat zvonuri cu privire la planurile companiei de a pune în circulație o compactă Dacia de segment C, declinată ca hatch, sedan și break. Tot în cadrul aceluiași proiect C-Neo.

Mai mult, au existat informații despre planurile Daciei cu privire la punerea pe piață a unui un cvadriciclu electric similar cu modelul Citroen Ami. Acesta ar avea patru roți și va putea fi condus fără un permis de conducere.

dacia c-neo
SURSA FOTO: Instagram, KDesign AG
 Dacia C-Neo
SURSA FOTO: Instagram, KDesign AG
Dacia C-Neo
SURSA FOTO: Instagram, KDesign AG

Se estimează că Dacia C-Neo va avea o lungime apropiată de viitoarea generație Duster, ceea ce înseamnă că ar putea măsura aproximativ 4,4 metri.

Designul va fi elaborat cu scopul de a face această mașină să iasă în evidență, având ca obiectiv crearea unui model cu o identitate distinctă. Există zvonuri care sugerează că acest nou model va adopta forma unui SUV coupe, similar cu Renault Arkana.

Dacia lucrează și la modelul SUV MiniSter

Informația a fost publicată de Autojournal,fr. Potrivit acestei publicații, Dacia plănuiește să creeze și un nou model de SUV mai mic, care a fost botezat temporar Dacia MiniSter. Există zvonuri potrivit cărora noul SUV ar putea intra în competiție cu Dacia Sandero Stepway. Totodată, se estimează că va depăși acest model prin dimensiuni și design. Acesta din urmă va fi împrumutat de la Bigster.

Jurnaliștii francezi estimează că Dacia MiniSter ar putea să apară pe piață în 2026. Din punct de vedere al strategiei, un SUV de dimensiuni reduse ar reuși să poziționeze brandul mai sus decât segmentul economic și, în același timp, să cucerească noi segmente de piață.

În acest fel, Dacia ar concura direct cu Jeep Avenger. Obiectivul Daciei de a concura cu Jeep pe piața europeană a fost adusă în discuție încă din 2021 de către Laurens van den Acker, șeful de design al Groupe Renault.

„În opinia mea, nu există niciun concurent serios pentru Jeep în Europa. De ce nu ar trebui să fie Dacia? (…) Nu există o marcă accesibilă asociată cu activitățile în aer liber. Una care să te scoată din oraș, ceea ce, mai ales de când cu epoca Covidului, devine extrem de important”, a declarat Laurens van den Acker în 2021, într-un interviu acordat britanicilor de la Autocar.