Noul ecran are o diagonală de 5,2 inci şi o grosime de numai 2,2 mm, conform anunţului făcut de companie. Cu astfel de ecrane, sud-coreeni speră să reducă atât grosimea smartphone-urilor, cât şi greutatea lor.

Reprezentanţii companiei nu au specificat însă când tehnologia va fi disponibilă pe piaţă. În afară de greutatea mică şi grosimea redusă, noul display LCD va face telefoanele şi mai uşor de ţinut în mână. Ecranele au o margine de de numai 2,3 mm, fiind şi cele mai înguste din lume.

Ca urmare a acestei margini înguste, zona activă este mai mare decât în cazul altor display-uri, lucru „decisiv“, susţin cei de la LG Displays.

Noile ecrane se folosesc de tehnologia Advanced One-Glass-Solution şi dispun de circuite duble flexibile, în loc de un singur circuit. Mai mult, panourile au o luminozitate superioară. „Prezentarea celui mai subţire display cu rezoluţie Full HD reprezintă un progres incitant pentru segmentul smartphone-urilor de vârf“, a declarat Byeong-Koo Kim, vicepreşedinte al grupului LG Displays. El a adăugat că "introducerea acestui ecran reprezintă un pas înainte şi de top pe segmentul smartphone-urilor şi a ecranelor tactile şi IPS.”

LG a folosit deja tehnologiile in-cell şi zerogap pentru ecranul implementat pe Optimus G.