Luni, 22 februarie, a demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19 şi în rândul sportivilor din loturile naţionale de fotbal ale României, precum şi a membrilor staff-urilor acestor echipe.

Cine au fost primii vaccinaţi?

Internaționali români și membri ai staff-urilor reprezentativelor României se vor imuniza împotriva COVID-19 în cadrul campaniei de vaccinare a loturilor naționale și olimpice inițiată în urma deciziei Guvernului României, se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF (Federaţia Română de Fotbal).

Luni, la centrul de vaccinare s-au prezentat deja primii membri ai staff-urilor primei reprezentative și ai naționalei U21, dar și un fotbalist de la ”tineret”.

Antrenorul secund al primei reprezentative, Nicolae Dică, preparatorul fizic Horațiu Baciu, tricolorul U21 Denis Haruț (jucător la FCSB) și membrii staff-ului U21, Răzvan Rotaru – antrenor secund, Iulian Oțelea – team manager și Cătălin Popescu – ofițer de presă au fost printre primii imunizați.

Reprezentanţii FRF mai transmit că, în următoarele zile, campania de vaccinare va continua și cu alți fotbaliști, și membri ai staff-urilor, în funcție de programarea realizată.

Nicolae Dică
Denis Haruț

Programul naţionalelor României din luna martie

Naționala ”A” și cea U21 vor disputa în luna martie 6 partide oficiale importante în preliminariile CM 2022, respectiv în grupele EURO de tineret.

Programul meciurilor, prezentat de FRF, este următorul:

  • 24 martie, ora 22:00: România U21 – Țările de Jos U21
  • 25 martie, ora 21:45: România – Macedonia de Nord
  • 27 martie, ora 19:00: Ungaria U21 – România U21
  • 28 martie, ora 21:45: România – Germania
  • 30 martie, ora 19:00: Germania U21 – România U21
  • 31 martie, ora 19:00: Armenia – România

Burleanu: Ne vom reîntâlni pe stadioane, cât mai curând!

„Avem încredere în oamenii de știință, apreciem eforturile lor. De aceea, noi, ca federație națională, facem apel către toți practicanții și suporterii fotbalului să urmeze recomandările experților care stau în spatele dezvoltării vaccinului și a implementării campaniei de vaccinare. Și, desigur, ne vom vaccina și noi când ne va veni rândul. Lansăm astăzi campania «Fotbalul se vaccinează!».

Respectând dreptul fiecăruia de a lua decizii, vă îndemn pe toți cei din familia fotbalului să aveți încredere în recomandările experților și să vă vaccinați împotriva COVID-19.

Doar așa vom regăsi bucuria fotbalului împreună, jucători și spectatori. Și ne vom reîntâlni pe stadioane, cât mai curând!”, este mesajul transmis recent de către Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.