Începând cu luna aprilie, România ar putea avea un reprezentant în Consiliul FIFA, în persoana lui actualului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Joi, UEFA a confirmat candidaturile pentru o serie de posturi, printre care se numără şi locurile alocate Europei în Consiliului forului internaţional de fotbal.

Răzvan Burleanu, pe lista de candidaturi pentru Consiliul FIFA

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a confirmat cele 9 candidaturi pentru cele 8 locuri în Comitetul său Executiv. În plus, mai sunt 3 candidaturi pentru vicepreşedinţia FIFA şi pentru locurile europene în Consiliul FIFA. Poziţiile vor fi alese pe 20 aprilie, la cel de-al 45-lea Congres Ordinar de la Montreux (Elveţia), scrie agenţia EFE.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, se află pe lista de candidaturi pentru un loc în Consiliul FIFA.

Cine sunt ceilalţi candidaţi prezentaţi joi de către Forul european de fotbal?

Zbigniew Boniek (Polonia), David Gill (Anglia), Rainer Koch (Germania), Karl-Erik Nilsson (Suedia) şi Servet Yardimci (Turcia) vor candida pentru realegere în Executivul UEFA, alături de aspiranţii Mehdi Bayat (Belgia), Aleksandr Diukov (Rusia), Gabriele Gravina (Italia) şi Just Spee (Olanda).

Toţi candidaţii au trecut cu succes verificarea de eligibilitate necesară, efectuată de Comisia UEFA de guvernanţă şi conformitate.

Pentru funcţia de vicepreşedinte FIFA, rezervată federaţiilor britanice – Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor – pentru o perioadă de doi ani, UEFA a primit nominalizările lui David Martin (Irlanda de Nord), Michael Mulraney (Scoţia) şi Kieran O’Connor (Ţara Galilor).

Comisia de Revizuire a FIFA va verifica eligibilitatea candidaţilor

Pentru posturile rezervate femeilor în Consiliul FIFA pentru un mandat de patru ani competitoarele sunt Evelina Christillin (Italia), care candidează pentru realegere, şi Laura McAllister (Ţara Galilor).

Cei patru candidaţi pentru funcţiile de membru în Consiliul FIFA, pentru perioada de patru ani, sunt Georgios Kumas (Chile), Dejan Savicevic (Muntenegru) – ambii pentru realegere -, Răzvan Burleanu (România) şi Peter Peters (Germania).

Verificarea eligibilităţii candidaţilor la Consiliul FIFA va fi efectuată de către Comisia de Revizuire a FIFA şi va fi comunicată în timp util, a precizat UEFA.

Sursă foto: INQUAM Photos, Mircea Roşca