Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Zinedine Zidane, a intrat în izolare după un contact cu o persoană pozitivă la Covid-19, a indicat joi pentru AFP o sursă apropiată de club, confirmând informaţiile din presa spaniolă.

“Este în izolare”, a declarat această sursă pentru AFP, adăugând că Real este în aşteptarea rezultatului unui test PCR pentru a cunoaşte starea sa exactă.

Nu a putut conduce antrenamentul de joi dimineaţă

“A avut un rezultat negativ la un test antigen în această dimineaţă”, a precizat sursa.

Canalul spaniol La Sexta a afirmat că tehnicianul francez nu a putut conduce antrenamentul de joi dimineaţă.

Potrivit ziarului Marca, dacă izolarea lui Zidane se va prelungi, secundul şi compatriotul acestuia, David Bettoni, ar putea conduce echipa la meciul de campionat de sâmbătă cu Osasuna, de la Pamplona.

Aflată pe locul 2 în La Liga după Atletico Madrid, Real are programat un nou antrenament vineri după-masă înainte de a pleca sâmbătă la Pamplona.

Zinedine Yazid Zidane, popular poreclit ”Zizou”, este un fost fotbalist și actual antrenor de fotbal al echipei Real Madrid.

Zidane este francez de origine algeriană. A antrenat echipa Real Madrid Castilla între anii 2014-2015. Pe 4 ianuarie 2016 a fost numit antrenor principal al echipei de fotbal Real Madrid CF, înlocuindu-l pe Rafael Benítez.

Unul din cei mai buni fotbaliști ai tuturor timpurilor

Zidane a jucat ca mijlocaș ofensiv, fiind cunoscut pentru evoluția sa la națională de fotbal a Franței, Juventus Torino și Real Madrid.

Este considerat unul din cei mai buni fotbaliști ai tuturor timpurilor. A fost numit cel mai bun fotbalist european din ultimii 50 de ani, în baza sondajului UEFA Golden Jubilee Poll.

Este un mijlocaș care prin eleganța driblingului, echilibrul, pasele precise, acuratețea șuturilor și loviturile libere bine a devenit unul dintre cei mai mari artiști ai jocului și un succesor natural al lui Michel Platini în postul de conducător de joc al Franței.

Zidane a intrat în atenția internațională în urma celor două goluri înscrise cu capul în finala Campionatului Mondial de Fotbal 1998 contra Braziliei, două goluri care au adus Franței primul titlu mondial.

Zidane a primit trofeul Balonul de Aur fiind considerat cel mai bun jucător al turneului.