Fiecare din cele 24 de echipe participante la Euro 2016 va primi din start câte 8 milioane de euro, după cum informează UEFA.org.

La meciurile din grupe se acordă 1 milion de euro la victorie şi 500.000 euro la scor egal.

Echipele calificate în fazele superioare mai încasează următoarele sume: 1,5 milioane de euro în optimi, 2,5 milioane de euro în sferturi, 4 milioane de euro în semifinale.

Învingătoarea din finală mai primeşte 8 milioane de euro, iar învinsa – 5 milioane de euro.

Premiul total poate ajunge la 27 milioane de euro (în cazul când câştigătoarea trofeului obţine victorii în toate meciurile). La ediţia precedentă, din 2010, suma totală posibil de câştigat a fost de 23,5 milioane de euro.

Potrivit site-ului UEFA.com, iată cât poate câştiga o echipă care joacă în Liga Campionilor: 12 milioane de euro pentru participarea în grupe, 1,5 milioane de euro pentru victorie şi 500.000 euro pentru meci egal în grupe, 5,5 milioane de euro în optimile de finală, 6 milioane de euro în sferturi, 7 milioane de euro în semifinale, 15 milioane de euro dacă învinge în finală sau 10,5 milioane de euro dacă pierde.

Astfel, câştigătoarea Ligii Campionilor şi-ar trece în cont o sumă de până la 54,5 milioane de euro (acest nivel maxim – dacă ar obţine victorii în toate cele 6 meciuri din grupă). Calculul se referă la echipele calificate direct în grupe. Nu am luat în considerare cele 2 milioane de euro încasate pentru accederea sistemul play-off.