Dănuț Lupu a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare, pentru conducere fără permis. Fostul fotbalist nu a fost de acord cu decizia, motiv pentru care următorul termen când se va lua în discuție recursul este de 7 iunie.

Fostul fotbalist al lui Dinamo a fost prins conducând fără permis pe drumurile publice din România, deși permisul de conducere i-a fost anulat încă din 30 aprilie 2001. La momentul în care i s-a luat permisul, el se afla la volan după ce consumase băuturi alcoolice.

Fostul fotbalist chiar ar fi încercat să își redobândească carnetul de conducere, dar a picat de mai multe ori proba teoretică. Marele jucător a decis să conducă fără permis, fiind depistat de mai multe rânduri de agenții de Poliție.

A condus în repetate rânduri fără permis

Pe 23 iulie 2020, Lupu a fost condamnat de către Curtea de Apel Galați la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru conducere fără permis. Peste doar o săptămână, pe 30 iulie, Dănuț Lupu a primit o nouă condamnare. Cei de la Judecătoria Cornetu l-au sancționat tot pentru conducere fără permis, după ce a fost surprins la volanul unui automobil Volvo.

Pe 18 iunie 2022, Dănuț Lupu a fost din nou prins conducând fără carnet, dosar care nu a fost înaintat încă instanței. În urma acestor fapte, la începutul lunii februarie 2023, magistrații Judecătoriei Cornetu l-au condamnat pe fostul jucător al „Generației de Aur” la șase luni de închisoare cu executare, iar atunci au decis să revoce amânarea unei condamnarea mai veche, de 6 luni de detenție, pronunțată de către Curtea de Apel Galați.

Dănuț Lupu susține că a fost nevoit să conducă

Fostul fotbalist a primit sentința de 7 luni și 10 zile de închisoare. La aflarea veștii, Dănuț Lupu a spus că regretă cele întâmplate. El a susținut că a încălcat legea pentru că a fost nevoit să ajungă de urgență la spital. Potrivit unei declarații date de acesta, au existat martori care au susținut că fostului fotbalist și era rău.

„Nu știu dacă o să pot obține suspendarea pedepsei, nu pot să vă spun eu lucrul ăsta. De aia sunt avocați, nu? Da, în primul rând regret ce s-a întâmplat. Am fost nevoit. Pur și simplu mă duceam la spital. Îmi era rău, și martorii au declarat același lucru.

Acum, știți cum e în viață, chiar dacă faci anumite greșeli, eu spun că dacă le faci în interes de sănătate… Până la urma urmei e greșeala mea. Nu aș schimba nimic”, a declarat Dănuț Lupu pentru Gândul.