Greşeala care te lasă imediat fără permis de conducere pentru câteva luni!

Este vorba despre viteza legală! Toţi şoferii trebuie să ştie ce riscă în momentul în care calcă prea tare pedala de acceleraţie, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul acestui bărbat din Arad.

Potrivit comunicatului IPJ Arad, un şofer prins la volan cu peste 172 km/h, adică cu 72 km/h peste viteza maximă admisă pe tronsonul respectiv de drum, a fost amendat pe loc şi a rămas fără permisul de conducere pentru o perioadă de patru luni (120 de zile).

Mai mult, şoferul respectiv nici nu avea la el documentele personale. El a primit şi o amendă de 4.060 de lei din partea oamenilor legii.

„Poliţiştii Serviciului Rutier au depistat, în ultima zi a lunii mai a.c., un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din Arad, pe D.N. 79, în afara localităţii Şimand. Aparatul radar a înregistrat o viteză de deplasare de 172 km./h., fiind depăşită viteza legală de deplasare cu 72km/h”, au transmis poliţiştii de la IPJ Arad miercuri, 31 mai.

Ce amenzi se dau pentru depăşirea vitezei legale? Când rămâi şi fără permisul de conducere?

Iată ce trebuie să ştie, mai exact, toţi şoferii cu privire la sancţiunile ce se aplică atunci când sunt prinşi depăşind viteza maximă admisă.

Cei care sunt prinşi cu o viteză cu cel mult 50 km/h peste cea admisă vor primi amendă, plus puncte de penalizare:

  • depășirea limitei de viteză cu 10 – 20 km/h – două sau trei puncte amendă, între 290 și 435 de lei, plus două puncte de penalizare;
  • depășirea limitei de viteză cu 21 – 30 km/h – patru sau cinci puncte de amendă, între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare;
  • depășirea cu 31 – 40 km/h – de la șase la opt puncte de amendă, între 870 și 1.160 de lei, plus patru puncte de penalizare;
  • depășirea cu 41 – 50 km/h – de la 9 la 20 de puncte de amendă, între 1.305 și 2.900 de lei, plus șase puncte de penalizare.

În momentul în care se trece cu peste 50 km/h de limita de viteză legală pe tronsonul de drum respectiv, se va reţine şi permisul de conducere:

  • dacă se depășește viteza cu mai mult de 50 km/h peste limita legală admisă, amenda maximă este de 2.900 de lei, iar permisul va fi reținut pentru trei luni (90 de zile);
  • dacă se depășește viteza cu mai mult de 70 km/h peste limita legală admisă, amenda maximă este de tot de 2.900 de lei, însă permisul va fi reținut pentru patru luni (120 de zile).