Fostul director general al CFR a mai câștigat un litigiu de muncă! Câți bani va primi?

Constantin Axinia a contestat o fişă de evaluare profesională pe anul 2020. Instanţa Tribunalului Iaşi i-a admis contestaţia şi a dispus anularea fişei de evaluare a activităţii profesionale, în contradictoriu cu Societatea de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători“ SA, conform informațiilor transmise de ziaruldeiasi.ro

Mai mult, societatea este nevoită să-i plătească suma de 1.500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Totuși, trebuie menționat că decizia respectivă nu este definitivă.

Procesul deschis împotriva CFR

Amintim că acesta a câștigat parțial, la sfârşitul lunii iunie, procesul pe care l-a deschis împotriva Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA şi Ministerului Transporturilor, după ce a fost demis de la conducerea CNCF.

Numit director general în martie 2019, mandatul i-a fost încheiat brusc de către Consiliul de Administraţie la mijlocul lunii octombrie a aceluiaşi an. În acest context, Constantin Axinia a susţinut atunci că ministrul Transporturilor de la vremea respectivă, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să semneze contractul de modernizare pe fonduri europene a liniei Braşov-Sighişoara, chiar dacă instanţa nu se pronunţase încă definitiv în urma unei contestaţii.

Câți bani a câștigat?

Chiar dacă nu a reuşit să obţină repunerea sa în funcţie, Constantin Axinia a câştigat indemnizaţia stabilită prin contract, respectiv 74 de mii de lei, la care se adaugă 4.650 de lei indemnizaţia de concediu de odihnă, potrivit sursei menționate.

Anul trecut, loturile în care a fost împărţit tronsonul lung de 115 km dintre Braşov şi Sighişoara au fost atribuite unei asocieri compusă din companiile Aktor S.A., Alstom Transport S.A. şi Arcada Company S.A. Reabilitarea liniei se va încheia în 2024 și va costa peste un miliard de euro. Simultan, viteza maximă a trenurilor va urca la 160 km/h.

Sursa foto: INQUAM Photos, Mircea Manole