Noi reţineri în dosarul ce priveşte activitatea Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare!

Directorul Direcţiei economice din Ministerul Transporturilor, reţinut pentru 24 de ore de către DNA

Potrivit unui anunţ făcut de către DNA, Petre Neacşa, directorul Direcţiei economice din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, a fost reţinut, miercuri, de procurorii anticorupţie. Neacşa este acuzat de luare de mită.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, a lui Petre Neacşa, director al Direcţiei economice din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, se arată în comunicatul DNA.

Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a achiziţionat, cu fraudarea legislaţiei primare în materie şi la preţuri supraevaluate, un număr de patru nave (trei de salvare şi una de depoluare) în valoare de aproximativ 85 de milioane de lei (fără TVA).

Petre Neacşa ar fi încasat o mită de aproape jumătate de milion de lei

În acest context, Petre Neacşa, în calitatea sa de director în cadrul Ministerului Transporturilor, ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziţie publică, suma de 460.000 lei.

Petre Neacşa ar fi primit banii respectivi, între septembrie 2020 şi mai 2021, pentru a asigura, prin intermediul Direcţiei pe care o conducea, fondurile necesare achiziţionării ambarcaţiunilor respective.

Reprezentanţii DNA mai transmit că Petre Neacşa urmează să fie prezentat joi, 8 iulie, Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alte persoane cercetate în acest dosar sunt:

  • Daniel Manole, director al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) din cadrul Ministerului Transporturilor, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi luare de mită,
  • trei administratori ai unor societăţi comerciale, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi spălare a banilor,
  • un om de afaceri, pentru infracţiuni similare.

Sursă foto: Dreamstime