Începând din ianuarie 2014, Gabriela a condus cu succes operațiunile Microsoft România pentru segmentul firmelor mici și mijlocii, precum și ecosistemul de parteneri prin care Microsoft își valorifică oferta pe piața locală, ecosistem care înglobează în prezent peste 1700 de parteneri activi. Între anii 2012 și 2014, în calitate de Cloud Director, a pus la punct și a implementat strategia de cloud a Microsoft România, influențând pozitiv atât rezultatele companiei, cât și impactul tehnologiei în piața locală. Înainte de a se alătura Microsoft România, Gabriela a lucrat pentru Vodafone România peste 15 ani, unde a avansat până la funcția de Chief Commercial Officer, Enterprise Unit, fiind membru al Board-ului Vodafone România. Gabriela Matei este absolventă a Universității Politehnice din București.  

Gabriela Matei preia funcția de la Kostas Loukas, care a condus Microsoft România în ultimii trei ani. În mandatul său Microsoft România a cunoscut o creștere de 22%, mult peste ratele de creștere ale pieței, segmentul de consumer fiind principalul contribuitor la această creștere. Mai important, veniturile generate de Cloud s-au triplat, iar contribuția acestuia la cifra de afaceri a companiei a crescut de la câteva procente la 30%.

Începând cu 1 iulie, Kostas Loukas va prelua rolul de General Manager pentru Sectorul Public pe Europa Centrală și de Est.