Ford a anuntat ca va produce la fabrica din Craiova un nou motor cu capacitate mica, pe benzina, incepand de anul viitor, iar demararea productiei modelului Transit in uzina craioveana este programata pentru acest an. Acelasi tip de motoare vor fi fabricate la uzina din Koln (Germania).

Totodata, compania americana si-a reafirmat planurile de ajustare a productiei in fabricile din Europa pentru a se alinia conditiilor de pe piata. Ford a precizat ca actiunile anuntate vor avea impact in primul rand asupra fabricilor Ford din Germania si Spania, precum si asupra uzinei de la Craiova.

Astfel, de la 1 mai, productia la uzina din Valencia (Spania), va fi ajustata prin trecerea la un sistem de lucru cu doua schimburi, in loc de trei.

De asemenea, Ford va mentine programul de lucru redus, de patru zile pe sapatamana, la fabrica din Saarlouis, Germania. Pe de alta parte, modelele actuale Ford Kuga si Ford C-MAX nu vor fi mai fi produse la fabrica din Saarlouis.

„Ford Europa trebuie sa revina la o profitabilitate durabila cat mai curand posibil”, a declarat CEO-ul Ford Europe, John Fleming. Acesta a adaugat ca Ford va face „tot ceea ce este necesar pentru a-si asigura viabilitatea si ar putea urma actiuni suplimentare”.

Ford detine in Europa opt uzine, ditre care majoritatea au trecut pe un program de lucru de 4 zile pe saptamana, inca de acum cateva luni.