Constructorul auto american Ford Motor Co a anunţat joi că a decis să suspende plata dividendelor în ideea de a-şi păstra lichidităţile pe fondul scăderii vânzărilor de autovehicule din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

De asemenea, al doilea are constructor auto american a decis să tragă 15,4 miliarde de dolari din două linii de credit existente, în ideea de a contracara eventualul impact asupra poziţiei sale de capital de pe urma închiderii producţiei.

„Deşi evident nu ne-am aşteptat la o pandemie de coronavirus, am menţinut un bilanţ contabil solid şi lichidităţi ample astfel încât să putem trece peste incertitudinea economică şi să continuăm să investim în viitorul nostru. Sunt încrezător în acţiunile pe care le luăm pentru a depăşi incertitudinea actuală şi să continuăm să construim viitorul”, a declarat directorul general Jim Hackett.

Ford şi-a închis uzinele din Europa şi a anunţat aceeaşi măsură şi pentru America de Nord

Miercuri, Ford şi alţi constructori auto au anunţat că îşi vor închide toate uzinele lor din America de Nord în zilele următoare. Uzinele Ford din Europa au fost deja închise. Angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat joi în şomaj tehnic şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume.

Ford Europa este responsabilă de producerea, vânzarea şi deservirea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale, având aproximativ 46.000 de angajaţi în unităţile proprii şi în asocierile în participaţie consolidate, scrie Agerpres.