Conform sursei citate, administratorul Fondului a achiziţionat 990.855.616 acţiuni ale FP, echivalentul a 8,13% din capitalul social subscris al Fondului, printr-o oferta publică de cumpărare a 750 de milioane de acţiuni (acţiuni efectiv cumpărate: 749.998.142) şi prin achiziţii zilnice pe Bursa de Valori Bucureşti.

Valoarea totală a programului de răscumpărare a fost de 1.046.128.420,15 lei, excluzând comisioanele de brokeraj şi alte costuri de achiziţie, iar preţul mediu ponderat a fost de aproximativ 1,0557 lei/acţiune.

"Administratorul Fondului va solicita aprobarea acţionarilor pentru anularea acţiunilor dobândite în cadrul acestui program de răscumpărare în următoarea Adunări Generale a Acţionarilor", se spune în anunţul publicat pe site-ul BVB.

Franklin Templeton Investment Management Ltd United Kingdom Sucursala Bucureşti intenţionează să continue programele de răscumpărare în conformitate cu Declaraţia de Politică Investiţională a Fondului şi va demara cel de-al cincilea program de răscumpărare aprobat de acţionari în data de 19 noiembrie 2014, de îndată ce hotărârea acţionarilor este publicată în Monitorul Oficial. Publicarea este aşteptată în zilele următoare, precizează administratorul Fondului.

AGERPRES