Comisia Specială a Fondului a aprobat 55.205 cereri de plată pentru creditorii de asigurări ai societăţii Astra Asigurări, 6.923 de cereri pentru cei ai societăţii Carpatica Asig şi 1.270 de cereri de plată pentru creditori de asigurări ai societăţii Forte Asigurări. 

FGA avea înregistrate, la finalul lunii octombrie, 63.575 cereri de plată pentru societatea Astra Asigurări, 30.135 cereri de plată pentru Carpatica Asig şi un număr de 1.365 cereri de plată depuse de potenţialii creditori de asigurare ai societăţii Forte Asigurări. 

Potrivit Fondului, din totalul plăţilor de 333,8 milioane de lei efectuate până la 31 octombrie 2017, în contul creditorilor Astra Asigurări s-au virat 284,5 milioane lei, în timp ce pentru creditorii Carpatica Asig s-au achitat 43,5 milioane lei. De asemenea, FGA a achitat şi suma de 5,7 milioane lei, pentru creditorii Forte Asigurări. 

FGA reaminteşte potenţialilor creditori de asigurări ai companiilor Astra Asigurări, Forte Asigurări şi Carpatica Asig că, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, Fondul este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale doar către petenţii care au depus cereri de plată în timpul legal prevăzut de legislaţie şi care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se face în limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor al unui asigurător în faliment. 

De asemenea, Fondul de Garantare a Asiguraţilor informează că evenimentele din ultimele luni, respectiv incendiul de la depozitul din Dărăşti, Ilfov, al companiei Global Arhive Management sau atacurile informatice asupra bazei de date a companiei Astra Asigurări nu au avut nici un impact asupra activităţii FGA.