‘Life is too short to be living somebody else ‘s dream (‘Viaţa e prea scurtă ca să trăieşti visul altcuiva’). Cu aceste cuvinte, scrise sub portretul lui Hefner, celebru pentru halatul său de interior din satin roşu, revista a marcat trecerea sa în nefiinţă.

Născut la Chicago în 1926, Hefner a fondat revista erotică Playboy în 1953, după ce conducerea publicaţiei Esquire a refuzat să-i mărească salariul cu cinci dolari. El a avut la dispoziţie doar o fotografie nud a actriţei Marilyn Monroe, suma de 600 de dolari obţinută după ce şi-a amanetat mobila şi susţinerea financiară a familiei, scrie Reuters.

Lansată cu o investiţie iniţială de 8.000 de dolari, revista Playboy a devenit unul dintre cele mai cunoscute imperii editoriale din lume. Hefner a publicat în paginile acesteia editoriale în care milita pentru dreptul la libertatea de exprimare şi alte drepturi civile.

El a înfiinţat primul Playboy Club în Chicago, în 1960. Au urmat zeci de alte cluburi asemănătoare unde veneau cei mai cunoscuţi artişti ai momentului precum Sammy Davis Jr. sau Sonny & Cher. Au fost fost înfiinţate cluburi chiar şi în Japonia sau Jamaica. La finele anilor 1980, au început să se închidă din cauza costurilor mari de întreţinere.

În 1985, Hefner a suferit un atac cerebral care l-a lăsat paralizat parţial şi în imposibilitatea de a vorbi. S-a recuperat în totalitate.

De pe domeniul său Holmby Hills, de 2,5 hectare, din Los Angeles, Hefner monitoriza cu atenţie activitatea revistei. El dădea aprobarea pentru afiş, desene sau direcţia editorială.

Hefner a dorit să fie înmormântat lângă Marilyn Monroe, în Los Angeles.

Se pare că Hefner bea 36 de sticle de Pepsi pe zi, conform Reuters.AGERPRES