Focar uriaș de Covid-19, cu sute de cazuri, în Spania! studenții sunt acuzați că nu au respectat nicio regulă de prevenție, în cadrul unei tabere de vară.

Ei au recunoscut că nimeni nu a purtat masca de protecție în săptămâna în care s-a ținut tabăra studențească.

Autoritățile au identificat ca responsabilă pentru sutele de persoane infectate tulpina britanică a coronavirusului.

Focar uriaș de Covid-19, cu sute de cazuri, în Spania! Mii de tineri în carantină

Sute de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost identificate în Spania, după o tabără studențească desfășurată în Insulele Baleare.

Astfel, mii de tineri spanioli sunt acum în carantină în șapte regiuni ale țării, informează antena3.ro.

Doar în regiunea Madrid, 320 de tineri au fost diagnosticați cu COVID-19, iar alți peste 2.000 au fost plasați în carantină, după ce au petrecut o săptămână de vacanță în Mallorca.

Anunțul a fost făcut vineri de Elena Andradas, directorul autorității regionale de sănătate publică, într-o conferință de presă.

Șapte regiuni din țară au anunțat cazuri de îmbolnăvire, în urma taberei studențești

„Totul arată, după testele PCR, că este vorba despre varianta britanică, denumită Alpha”, a precizat Elena Andradas, potrivit sursei citate.

În total, șapte regiuni din țară au anunțat cazuri de îmbolnăvire legate de acest focar.

Studenţii madrileni, cu vârste între 17 şi 19 ani, care au participat la excursia de sfârşit de an, „confirmă nerespectarea generalizată a portului obligatoriu al măştii” în timpul sejurului în opt hoteluri din Mallorca, a mai spus Elena Andradas.

Angajații celor opt hoteluri unde aceștia au stat sunt testați și ei pentru COVID-19.

Potrivit ultimelor date publicate de către Guvernul central de la Madrid, o treime din cei aproximativ 47 de milioane de spanioli sunt deja vaccinați cu schema completă, iar jumătate din populația țării a primit deja cel puțin o doză de vaccin împotriva noului coronavirus.