Compania Flynova, parte a grupului lituanian Novatours, mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 6 milioane de euro si se asteapta la un numar de 12.000 de clienti. De asemenea, Flynova vizeaza atingerea unei cote de piata de 6%,potrivit declaratiei lui Raimondas Useckas, CEO-ul companiei.

In ceea ce priveste piata locala de turism, Useckas a declarat ca aceasta se afla in plin proces de consolidare, anul acesta fiind insa unul plin de provocari.

„Piata de turism din Romania se afla in plin proces de consolidare, proces ce va continua pe tot parcursul anului 2009. Din această perspectiva, consideram ca anul acesta va fi unul plin de provocari pentru toti jucatorii din industrie. Probabil ca nu toti turoperatorii vor ramane activi pe piata, unii dintre ei fiind nevoiti sa se orienteze catre alte sectoare de activitate”, a declarat Raimondas Useckas. Acesta a mai adaugat ca estimeaza capacitatea vacantelor charter oferite de tour-operatorii din Romania la 200.000 de locuri.

Flynova va avea in acest an sapte curse charter din Romania catre destinatii de vacanta ca Turcia, Grecia si Bulgaria. In ceea ce priveste oferta companiei, Useckas a anuntat ca preturile pachetelor de vacanta au ramas neschimbate comparativ cu anul trecut.

De asemenea, Flynova a anuntat in urma cu cateva zile lansarea in exclusivitate a ofertei pretului garantat. Acesata presupune ca turistii care isi rezerva vacantele din timp, primesc ulterior diferenta de bani in cazul in care pretul pachetului turistic scade.

“Sunt convins ca turistii vor fi foarte interesati de aceasta oferta care le pune la adapost investitia realizata”, a adaugat Raimondas Useckas.

Flynova a intrat pe piata locala in luna martie 2008 si a lansat primele curse charter in aprile. Din aceasta luna, pana la finele anului 2008, turoperatorul a realizat afaceri de 2,5 milioane de euro. Flynova a transportat in aceasta perioada 5.000 de turisti romani, dintre care 72% au ales ca destinatie de vacanta Turcia.

Pana in acest moment Flynova si-a dezvoltat o retea puternica pe piata din Romania, incheind parteneriate cu peste 350 de agentii de turism din Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Sibiu si Suceava.

Novatours, compania mama a Flynova, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 124 milioane de euro, in crestere cu 11,5% fata de 2007, transportand un numar de 214.000 de pasageri.