Îndrăgitul actor Florin Piersic a făcut dezvăluiri emoționante și tulburătoare despre tragica pierdere a surorii sale, Lucica, care a murit înecată în Prut la vârsta de doar 15 ani.

Florin Piersic, dezvăluiri pe scenă despre tragedia care l-a marcat

În cadrul unui moment special pe scenă, Piersic a mărturisit că moartea surorii sale a fost cea mai dureroasă pierdere din viața sa și a adus în lumină gestul eroic al Lucicăi, care și-a sacrificat propria viață încercând să salveze o colegă.

Lucica a fost protagonistă unui act de curaj, încercând să salveze o colegă care striga după ajutor. Fără să ezite, ea a sărit în apă pentru a-și ajuta prietena în pericol, însă gestul său plin de nobilitate a avut consecințe tragice, costând-o viața.

Florin Piersic a descris momentul tragic cu o profundă durere în glas, rememorând cum sora sa a dispărut în adâncurile apei, iar trupul ei a fost găsit la câțiva kilometri distanță de locul tragediei de către niște pescari.

„Dacă aș fi între patru ochi cu Dumnezeu, L-aș întreba un singur lucru. Lucica, sora mea, care la trei zile înainte de a împlini 15 ani s-a înecat în Prut, dorind să salveze pe colega ei de bancă care striga „Ajutor, ajutor!’ Toți au fugit de acolo, doar sora mea a rămas, îmbrăcată a sărit după ea. Pe acolo trecând un om, îi știu numele, a sărit în apă, prima pe care a pus mâna a fost Doina Puha, fata generalului Puha, colega de bancă a surorii mele…

Când a sărit a doua oară, după sora mea, n-a mai găsit-o… La 4 kilometri, niște pescari au găsit-o plutind. Dragii mei, trebuie să vă spun neapărat! Cea mai mare durere a părinților mei și a mea, cu timpul, a fost pierderea Lucicăi, care era sufletul lor. Aș vrea să-L întreb pe Dumnezeu: Lucica noastră s-a întâlnit cu părinții mei acolo, în Rai?”, a spus marele actor.

Florin Piersic nu are o relație apropiată cu fiul său

Pe de altă parte, Florin Piersic nu are, de peste 20 de ani, o relație apropiată cu fiul său. De fapt, în toți acești ani, cei doi nu și-au vorbit. Recent, Piersic Jr. a făcut declarații surprinzătoare. El a recunoscut că nu a mai vorbit cu tatăl său de peste două decenii, dezvăluind astfel o ruptură semnificativă în relația lor.

Momentul de cotitură pentru Florin Piersic Jr. a fost premiera filmului „Fix Alert”, la care a muncit enorm. În timpul acelei premiere, celebrul actor i-a spus fiului său că nu înțelege povestea pe care acesta a creat-o în film. Comentariul l-a afectat profund pe Piersic Jr., care a simțit că munca și efortul său nu au fost recunoscute.

Deși între cele două vedete nu mai există niciun dialog, fiul lui Florin Piersic pare să își poarte tatăl cu drag în suflet și să-și amintească cu afecțiune de momentele petrecute împreună.