Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, că cei doi miniștri din Guvern care au fost suprinși fără mască, trebuie să plătească amenda.

„Toți românii trebuie să respecte legea”, a declarat Cîțu.

„Le-am cerut celor doi colegi să plătească amenda. Pe doamna Turcan am sunat-o astăzi și i-am zis să se prezinte și să își plătească amenda singură. E toleranță zero în ceea ce privește membrii cabinetului meu, dar toți românii trebuie să respecte legea”, a declarat Cîțu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, și-a prezentat scuze într-un mesaj pe Facebook. Ea a anunțat că a cerut să fie amendată pentru nepurtarea măștii.

Reacție categorică a Ralucăi Turcan

„Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare.”, a scris Turcan. Ea a susținut că „cei de la PSD au suprapus imagini de la acțiunea de împădurire cu fotografii mai vechi”.

„Înțeleg criticile și mi le asum, dar trebuie să explic și manipulările care au apărut mai ales în mediul on-line: într-un mod tipic lor, cei de la PSD au suprapus imagini de la acțiunea de împădurire cu fotografii mai vechi, cum este fotografia în care apar la masă alături de echipa mea din Sibiu, asta arată și direcția vădit manipulatoare a acestei situații. Este important să respectăm toți regulile, este important să rămânem prudenți și să ne protejăm sănătatea noastră și pe a celor din jurul nostru. Înțeleg că oamenii au obosit cu toții, dar trebuie să rămânem prudenți și să accelerăm vaccinarea. Putem fi mai bine în scurt timp”, a conchis ministrul Muncii.

Și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost suprins în Parlament fără mască. Acesta a declarat miercuri că s-a cerut amendat. „Voi contribui la bugetul statului și îmi cer încă o dată scuze pentru o neatenție vinovată”, a declarat ministrul.