Florin Cîțu pus la zid de PSD: Guvernrea PNL a adus doar o revoluție a scumpirilor

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, este de părere că actuala guvernare nu a făcut altceva decât să majoreze prețurile și să mărească numărul împrumuturilor. În plus, acesta spune că această guvernare a adus austeriate în buzunarele românilor.

„PNL şi USR nu i-au îndatorat doar pe copiii noştri, ci şi pe copiii copiilor noştri. Împrumuturile liberalilor, doar în acest an, au ajuns la uriaşa sumă de 80 de miliarde de lei. Numai în luna iulie au fost luaţi pe spatele românilor 22,4 miliarde de lei, cea mai mare sumă împrumutată de România în acest an. Ce s-a întâmplat concret cu aceşti bani? A crescut nivelul de trai al românilor? Nu, dar preţurile au explodat fantastic de mult. Deci, unde vede această coaliţie paralelă cu realitatea veştile bune, când românii trăiesc astăzi mult mai prost? Marea guvernare liberală nu a adus decât o revoluţie a scumpirilor şi a împrumuturilor. Bunăstare în sertare, austeritate în buzunare”, afirmă Paul Stănescu.

Iohannis, pus și el la zid

În comunicatul de presă al social-democraților, trimis vineri, Paul Stănescu notează că președintele Klaus Iohannis se face și el vinovat de situația din țară, făcând referire la atitudinea șefului statului față de actuala guvernare.

„L-am văzut ieri pe preşedintele Klaus Iohannis pe bicicletă, senin şi foarte interesat de lupta politică din PNL, pe care a catalogat-o ca fiind în parametrii stabiliţi. O preocupare normală pentru un preşedinte, nu-i aşa? Dar nu l-am auzit să scoată o vorbă despre dezmăţul împrumuturilor nesimţite pe care marii specialişti liberali le fac pe spatele şi munca viitoare a românilor. Banii luaţi pe datorie unde se regăsesc oare? Doar premierul ne-a informat că ministerele au o execuţie de minus 20 de miliarde, iar la unele dintre ele este chiar zero. Ca şi interesul faţă de români”, mai afirmă Stănescu.

În finalul comunicatului, socia-democratul spune că pensiile, salariile și alocațiile oamenilor au rămas în trecut, în timp ce prețurile și datoria publică a crescut.

„Pensiile, salariile, alocaţiile au rămas în trecut, preţurile şi datoria publică au crescut pentru viitor. Asta da ticăloşie liberală”, conchide Stănescu.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României