Florin Cîțu, în urma lui Ludovic Orban

Sondajul realizat de Avangarde  arată că 40% dintre cei care votează PNL l-au indicat pe Ludovic Orban, 28% pe Emil Boc și doar 17% pe Florin Citu, conform ziare.com

Clasamentul este următorul: 40% Ludovic Orban, 28% Emil Boc, 17% Florin Cîțu, 12% Rareș Bogdan, 2% altul, 1% nu știu/nu au răspuns.

Amintim că Ludovic Orban a comentat duminică anunțul premierului Florin Cîțu de a intra în competiția internă pentru șefia partidului. Potrivit celor spuse de Orban, urmează „o competiție frumoasă” care va arăta tăria oamenilor din PNL.

Rezultatele din USR

De asemenea, în cazul USRPLUS, sondajul realizat de Avangarde în perioada 20-30 mai arată că 53% dintre cei care votează îl văr pe Dan Barna conducând în continuare formațiunea politică iar doar 25% il preferă pe Dacian Cioloș drept viitor președinte al partidului.

Clasamentul este următorul: 53% Dan Barna, 25% Dacian Cioloș, 9% Nicușor Dan, 12% nu știu/nu au răspuns, 1% altul.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 20-30 mai, pe un eșantion de 915 subiecți, intervievați prin metoda CATI (interviuri telefonice). Totodată, sondajul are o marjă de eroare de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

Rareș Bogdan îl desființează pe Ludovic Orban

Rareș Bogdan a început o campanie puternică de susținere a lui Florin Cîțu pentru funcția de președinte al PNL. El și-a exprimat în cadrul emisiunii „Actualitatea” B1, moderată de către Tudor Mușat, motivele pentru care premierul în funcție ar trebui să câștige alegerile interne și asfel, să conducă PNL.

„Este nevoie de o reîmprospătare în PNL, e nevoie de un stil mai puțin protocolar, de un stil direct. Este un liant între generații Florin Cîțu, este un liant între conservatorism și progresism”, a comentat Bogdan pentru B1 TV, luni seara.

Rareș Bogdan nu s-a oprit doar la aceste aprecieri, ci a continuat mult mai dur.

„Este un pro-american și un pro-occidental convins, un om care nu face jocuri de culise care nu merge pe ‘e bine și așa’ sau pe ‘spălarea’ unora din PSD sau din ALDE pentru a intra pe niște poziții publice doar pentru că ‘o mână spală pe alta’ și ‘amândouă spală fața’”, a arătat Bogdan.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea