Florin Cîțu îl contrazice pe Dan Barna. Cine va putea participa la evenimente

Miercuri, premierul Florin Cîțu a fost întrebat despre declarația vicepremierului cu privire la limitarea accesului persoanelor nevaccinate la evenimente.

Prim ministrul a declarat că din câte ține el minte, nu se punea problema interzicerii celor care nu s-au vaccinat. Acesta a subliniat că dacă a înțeles el greșit, ar trebui să se clarifice situația, notează g4media.ro.

 „Din contră, ţin minte susţinerea colegilor de coaliţie pentru a relaxa condiţiile pentru a avea concerte. Eu, din contră, ţin minte susţinerea colegilor de coaliţie pentru a relaxa condiiile pentru a avea concerte. Dacă am înţeles eu greşit mesajul, ar fi bine să se clarifice”, spune acesta.

Premierul a subliniat că astfel de decizii se iau după ce trec de CNSU.

„Dacă primim astfel de propuneri şi ele trec de CNSU, bineînţeles că le vom lua în calcul. Până acum nu am avut astfel propuneri”, a afirmat premierul.

Ce spunea Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna a precizat, înainte de explicațiile premierului, că accesul la evenimente ar trebui limitat doar la persoanele vaccinate, excluzând ideea ca persoanele care efectuează un test să poată participa.

Dan Barna spune că este nevoie de măsuri ferme pentru a nu ajunge, din nou, în situații neplăcute.

„Nu există – şi eu spun din păcate – posibilitatea vaccinării obligatorii, dar e o chestiune pe care o înţeleg şi o respect, dar măsuri ferme prin care vaccinarea să fie încurajată le susţin pentru că e soluţia prin care putem cu toţii să ne asigurăm că nu vom ajunge din nou în situaţiile neplăcute pe care le-am trăit anul trecut”, a afirmat el.

Sursa foto: Guvernul României, Facebook