Sâmbătă, premierul Florin Cîţu a mers la locul tragediei care a şocat întreaga Românie vineri dimineaţă. Este vorba despre Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală, unde şase oameni au murit deja după un incendiu puternic.

“Nu va exista pauză în această anchetă. Avem nevoie de adevăr cât mai repede”

Şeful Guvernului spune că a mers la unitatea medicală pentru a se asigura că nu va exista pauză în ceea ce priveşte ancheta în cazul incendiului devastator.

“Astăzi am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balş. Am mers pentru a mă asigura că nu le lipseşte nimic celor care cercetează cauza incendiului şi că nu va exista pauză în această anchetă. Avem nevoie de adevăr cât mai repede.

Am discutat cu managerul institutului, Maria Niţescu, şi cu doctorul Apostolescu, care a fost de gardă în noaptea incendiului”, a transmis Florin Cîţu prin intermediul paginii sale de Facebook.

Prim-ministrul recunoaşte că mai este mult de muncă până când spitalele vor ajunge la standardele necesare. În plus, el spune că expresia “merge şi aşa” trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituţiile statului. Iar salariile mari din sectorul public trebuie justificate de un mod de lucru profesionist.

“Expresia “merge și așa” trebuie să dispară din instituțiile statului”

Florin Cîţu dă asigurări că vinovaţii pentru această tragedie vor fi pedepsiţi, indiferent de funcţia pe care o deţin.

“Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în spitalele noastre. Iar pentru mine este foarte clar că expresia “merge și așa” trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituțiile statului.

Este nevoie de criterii de performanță urgent și le voi introduce. Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate.

Și vă promit: vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcția pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va și materializa acest principiu”, a mai scrie premierul României pe pagina sa de socializare.