UPDATE: Primarul PNL al comunei Mogoşoaia, Paul Precup, anunţă că i-a cerut demisia din partid, dar şi din Consiliul Local, consilierului local Valentin Ene.

“Am analizat toate imaginile apărute în spaţiul public. Este foarte clar, nu e niciun semn de întrebare. Consilierul liberal a greşit grav. I-am telefonat astăzi şi i-am cerut demisia din PNL, dar şi din Consiliul Local. Sper ca săptămâna viitoare, când situaţia medicală îmi va permite să ajung la birou, să găsesc demisia pe masă! Violenţa de orice fel nu trebuie tolerată. Vă cer scuze încă o dată pentru acest incident regretabil!”, a scris Precup, sâmbătă, pe Facebook.

Știre inițială

În cadrul conferinței de presă de sâmbătă la care a participat, Florin Cîţu a fost întrebat ce se întâmplă cu consilierul local al PNL implicat în agresarea verbală şi fizică a unei femei, la o şedinţă de consiliul local.

Potrivit liderului PNL, liberalul implicat a fost suspendat din toate funcţiile politice de către liderul PNL Ilfov, iar dacă se dovedeşte a fi vinovat, atunci acesta va fi exclus din partid.

Totodată, Florin Cîțu a adăugat că i-a cerut liderului PNL Ilfov să ia cele mai drastice măsuri și încă nu știe dacă aceasta sunt suficiente, având în vedere gravitatea situației.

„Eu vreau să vă spun că nu tolerăm în PNL violenţe nici verbale, nici fizică de niciun fel. I-am cerut preşedintelui PNL Ilfov să ia cele mai drastice măsuri. L-a suspendat din toate funcţiile politice. Nu ştiu dacă este destul. Ştiu că este o anchetă în desfăşurare. Dacă ancheta demonstrează că acest consilier a fost de vină, trebuie exclus imediat”, a afirmat Florin Cîţu, sâmbătă într-o conferinţă de presă.

La rândul său, consilierul local al PMP Dinu Gheorghe, implicat în incidentele de la Mogoşoaia, a demisionat din partid.

Noi detalii despre scandalul de la Mogoșoaia

De menționat este faptul că reacția lui Florin Cîțu vine după ce reprezentanţii USR au afirmat că o consilieră locală din Mogoşoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, la o şedinţă, de către doi consilieri locali – Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei spunându-i că „şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile”.

Ulterior, Felicia Ienculescu-Popovici a anunțat că a depus plângere la Poliţie, în contextul în care nu a fost prima oară când a fost amenințată de aceleași persoane.

“Am fost bruscată, luată de umeri și mi s-a smuls telefonul din mână. Nu era prima dată când eram amenințată de acest consilier. Un alt consilier a început și el să țipe la mine în legătură cu o hotărâre. Au sărit pe mine probabil cu intenția de a-mi lua telefonul, telefonul a căzut, dar a continuat să filmeze. M-am speriat și am țipat după ajutor. De față mai era președintele comisiei, dar nu a intervenit în niciun fel.

Au venit alte persoane și s-a terminat incidentul. Am fugit afară, nu mă simțeam în siguranță. Am mers apoi la poliție”, a povestit Felicia Ienculescu-Popovici la Digi24.