Florin Cîțu a prezentat, pe Facebook, cifrele care care dau mari bătăi de cap celor de la PSD și care indică performanța economică a țării noastre.

„O zi bună să mai demontez un fake news. Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflație.

Astăzi România este pe locul șase în UE cu o rata a inflației de 2.7%. Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creștere economică, cea mai rapidă revenire economică și am scos România din topul rușinii.

Asta înseamnă guvenare pe principii liberale.

Acum pregătim măsurile pentru perioada post-pandemie și pentru a asigura cea mai bună perioadă din istorie din punct de vedere economic pentru toți românii.

În guvernarea PSD România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 3 ani la rand. Mai clar, România a condus topul rușinii în UE 3 ani la rand când a fost guvernată de socialiști. Rata inflației în guvernarea PSD a ajuns la 5.4%. Nici până azi psd-istii nu și-au cerut scuze în fața românilor pentru o astfel de „performanță”.

Cine știe, poate astăzi este ziua în care își vor cere scuze”, a conchis Florin Cîțu.

Mesajul care l-a scos din minți pe Florin Cîțu

Reacția lui Florin Cîțu vine după ce Marcel Ciolacu a atacat, tot pe Facebook, performanța economiei cu care s-a lăudat guvernul condus de liderul PNL. Ciolacu a atras atenția asupra prăbușirii puterii de cumpărare a populației. Potrivit social-democratului, inflația ”a făcut franjuri” veniturile și așa înghețate ale românilor.

”Prețurile au luat-o razna în timp ce Cîțu se visează iar pe calul alb al creșterii economice! Istorică este doar prăbușirea galopantă a puterii de cumpărare a românilor.

Facturi la energie cu 17% mai mari, combustibil cu 9% mai scump și prețuri până la cer la alimentele de bază. Plus o inflație de peste 3% care a făcut franjuri veniturile și așa înghețate de premierul Cîțu.

Asta e realitatea. Ce este de reținut din comunicatul INS este doar că, după un an de pandemie, economia României este sub primul trimestru din 2020, când a fost lockdown!

Halal performanță, Cîțu!”, a scris marți Marcel Ciolacu pe Facebbok.

Sursă foto: Facebook