Decizie surpriză luată de primul ministru Florin Cîțu chiar în cursul serii de luni, în prima zi lucrătoare din postura de lider PNL. Acesta l-a înlocuit pe directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, cu Cristian Pistol, consilier al Premierului.

Decizie surpriză luată de premierul Florin Cîțu în cadrul CNAIR

Consiliul de Administrație din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis luni, de urgență, schimbarea directorului general Mariana Ioniță cu un consilier de stat, scrie Press House, care citează surse din cadrul Ministerului Transporturilor. Se pare că ar fi vorba de o răfuială la actualului președinte al PNL cu fost lider, Ludovic Orban. Cîțu vrea să schimbe toți apropiații fostului premier și președintel liberal cu proprii săi oameni.

Mariana Ioniță, înlocuită cu un consilier al primului ministru Florin Cîțu

Cum era de așteptat, Mariana Ioniță a fost înlocuită recent cu Cristian Pistol, un consilier de stat al premierului Florin Cîțu. Astfel, Florin Cîțu începe ceea ce ar putea fi un șir lung de demiteri ai oamenilor susținuți de Ludovic Orban, fostul președinte al PNL. Astfel, Mariana Ioniță a fost numită în fruntea CNAIR la începutul anului 2020 în această  funcție în care a reușit să reziste mai bine de jumătate de an.â

Cine este Cristian Ovidiu Pistol

Noul șef al CNAIR, Cristian Ovidiu Pistol, este consilierul de stat al primului ministru al României, Florin Cîțu. Se pre totuși că acesta are experiență în compania de drumuri, după ce în perioada septembrie 2020 – august 2021 a fost numit director de implementare proiecte în cadrul CNAIR. Mai mult, în perioada ianuarie 2020-septembrie 2020 a fost membru în Consiliul de Administrație al companiei TAROM. De asemenea, Cristian Pistol a ocupat și funcția de director cabinet al secretarului de stat din cadrul MT, Ionel Scrioșteanu. Actualul director general al CNAIR a fost și administratorul societății de Apa Canal Ilfov SA.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei