La finalul şedinţei de Guvern de miercuri, 17 martie, premierul Florin Cîţu a declarat că vrea să ştie care este situaţia valului al treilea al pandemiei în ţara noastră. În acest sens, şeful Guvernului a cerut Ministerului Sănătăţii un raport cu măsurile luate pentru combaterea acestui val începând cu luna decembrie a anului trecut.

Florin Cîţu: Ar fi important să vină şi Ministerul Sănătăţii cu o conferinţă săptămânală

În plus, Florin Cîţu a recomandat celor din Ministerul Sănătăţii ca, de acum încolo, să organizeze o conferinţă de presă săptămânală, la fel cum se întâmplă şi la CNCAV, pentru a prezenta evoluţia planurilor privind combaterea pandemiei.

“Am cerut Ministerului Sănătăţii ca, până săptămâna viitoare, să prezinte un raport cu activităţile desfăşurate începând cu luna decembrie în vederea pregătirii valului 3 al pandemiei.

Ministerul Sănătăţii – am spus că ar fi important să vină, exact cum face CNCAV – să aibă o conferinţă de presă săptămânală, să ştiţi exact când e conferinţa de presă şi acolo să puteţi să întrebaţi şi să vă fie prezentată evoluţia planului prin care încercăm să oprim această pandemie.

Sper ca, de săptămâna viitoare, să nu fie doar o conferinţă de presă de la CNCAV, să fie şi una a Ministerului Sănătăţii, săptămânal”, a declarat, miercuri, Florin Cîţu la Palatul Victoria.

De ce nu face Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, declaraţii despre pandemie?

Marţi, ministrul Sănătăţii a fost întrebat de jurnalişti de ce Andreea Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului, face declaraţii despre pandemie şi nu el personal.

“Cred că în general noi toţi urmărim interesul public. Interesul public înseamnă comunicare, să lucrezi în Ministerul Sănătăţii, ca oamenii cei mai competenţi pe un anumit domeniu să iasă şi să comunice atunci când este cazul.

Doamna doctor Andreea Moldovan este un specialist excepţional în care am toată încrederea şi are mandat din partea mea şi să comunice şi numai atât”, a fost răspunsul dat de Vlad Voiculescu.