Avertismentul premierului francez: Franța a intrat în valul trei al pandemiei! Premierul Jean Castex pune în continuare vaccinarea în prim-planul strategiei de a depăși pandemia.

El a anunțat o strategie prin care livrarea de vaccinuri să ajungă în toate zonele țării, fără diferențe semnificative de la una la cealaltă.

Avertismentul premierului francez: Franța e deja în valul 3

Franţa a intrat într-”o formă a celui de-al treilea val” al epidemiei covid-19, ”caracterizată prin numeroase variante” ale noului coronavirus, a declarat marţi premierul Jean Castex, care plasează în continuare vaccinarea ”pe primul loc al strategiei” în lupta împotriva răspândirii bolii, relatează AFP.

În urma unui moment de reculegere în memoria celor aproximativ 90.000 de morţi din cauza covid-19, la invitaţia preşedintei grupului parlamentar al Partidului Socialist (PS), Valérie Rabault, Jean Castex a îndemnat la ”respectarea mai mult ca niciodată a gesturilor elementare care constituie de un an o garanţie solidară împotriva înaintării pandemiei”.

Situaţia epidemiologică este foarte tensionată în mai multe departamente, în frunte cu Ile-de-France, unde serviciile de reanimare de la spital au atins pragul saturaţiei.

”Vaccinarea masivă ne va permite să ieșim din pandemie”

”Ce intenţionaţi să faceţi pentru a evita să ne lovim de zid?”, l-a întrebat Valérie Rabault pe şeful Guvernului.

”Aş pune, în momentul în care mă exprim, vaccinarea în primul rând al acestei strategii” în lupta împotriva covid-19, i-a răspuns Jean Castex, în contextul în care utilizarea vaccinului AstraZeneca-Oxford este suspendată în Franţa şi în alte state membre UE.

”Ştim că vaccinarea masivă (…) este cea care ne va permite să ieşim” din pandemie, insistă şeful Guvernului, potrivit news.ro.

Tulpina bretonă a Covid-19

Interpelat cu privire la ”disparităţi” repetate în repartizarea dozelor de vaccin în departamente, Jean Castex a răspuns că urmează o ”strategie teritorializată e gestionare”, pe care intenţionează să o ”continue”.

Trebuie precizat că o nouă variantă a coronavirusului a fost găsită în regiunea franceză Bretania, potrivit anunțului făcut de  ministerul francez al Sănătăţii.

Ministerul spune că analiza iniţială nu a arătat că această nouă variantă este mai gravă sau mai transmisibilă decât altele.

Ministerul sănătăţii a declarat că noua variantă a fost găsită într-un centru spitalicesc din Lannion.