Florin Cîțu: Nu mai e de joacă

Liderul PNL a declarat că „nu mai e de joacă”, deoarece social democrații au Ministerul Sănătății și „trebuie să gestioneze foarte bine ceea ce urmează”.

„Astăzi PSD e la guvernare. Are o responsabilitate enormă în pregătirea valului cinci al pandemiei. Eu zic că prin faptul că nu au votat certificatul verde la Senat… certificatul a crescut nivelul de vaccinare și au apărut acele probleme, PSD nu a semnat. E o responsabilitate foarte mare. Azi nu mai e de joacă. Au Ministerul Sănătății și trebuie să gestioneze foarte bine ceea ce urmează. PSD are șansa să gestioneze valul cinci”, a declarat Florin Cîțu la Digi 24.

Cîțu le-a oferit un răspuns și celor care au spus că valul patru a fost gestionat prost în România

De asemenea, acesta le-a oferit un răspuns și celor care au spus că valul patru a fost gestionat prost în România.

„Trebuie să ne uităm la ce se întâmplă în Europa, trebuie să vedem campania de vaccinare, trebuie să vedem mesajele pe care le-am dat noi și pe care le-au dat social-democrații. Urmează o perioadă foarte complicată”, a spus Cîțu. Certificatul verde e o soluție pentru a menține economia deschisă. În vară păream din altă lume. Evident că atunci când mă uit în urmă puteam să facem lucruri mai bine. Și eu când mă uit la echipa națională sunt mai bun decât Mirel Rădoi”, a mai spus Cîțu.

Mai apoi, Florin Cîțu a fost întrebat și dacă regretă faptul că în vară a declarat că a învins pandemia de COVID-19.

„Așa arătau cifrele și date atunci, dar am ținut centrele de vaccinare deschise toată vara. A fost varianta vaccinării și am spus că este singura soluție, dar a existat o campanie împotriva vaccinării a celor de la AUR peste tot”, a răspuns acesta.

Vaccinarea anti-COVID este doar o parte a soluţiei

Amintim că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat după o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase că vaccinarea anti-COVID este doar o parte a soluţiei. Rafila este de părere că depinde de Parlament decizia privind certificatul verde și că acesta nu trebuie să devină un mecanism care să inducă obligativitatea vaccinării.

„Nu trebuie să fie o decizie discreţionară, ci trebuie să fie o decizie cunoscută, înţeleasă şi respectată de toată lumea, iar libertatea religioasă reprezintă un element de bază. Nu putem discuta despre faptul că există acces la magazinele de strictă necesitate, noi credem că şi accesul la serviciile religioase trebuie să ţină cont de acest lucru”, a spus Rafila.