Florin Cîțu anunță evenimente mari după 1 august: Am spus din primul moment

În acest context, premierul Florin Cîțu a fost întrebat despre actualele condiții de organizare a evenimentelor și când am putea avea parte, din nou, de evenimente cu un număr mare de oameni.

Prim ministrul spune că, în prezent, lucrurile arată mai bine decât arătau acum câteva săptămâni, însă încă nu este momentul pentru evenimente mari. El spune că acestea vor putea fi organizate după 1 august.

”Noi vorbeam despre acele festivaluri după 1 august. Ideea era să fie după 1 august. În acest moment vorbim de tipul de concerte ce se pot face până la 1 august și acestea sunt condițiile luate în calcul până la 1 august. După 1 august putem discuta despre alte evenimente. (…) Am spus din primul moment, și când am discutat la Cluj, și când am discutat pe litoral, și erau acolo reprezentanții celor de la Untold că putem vorbi despre evenimente mari după 1 august.”, spune premierul.

Organizatorii de evenimente, dezamăgiți

Decizia autorităților de a nu organiza, încă, evenimente mari i-a întristat pe cei care se ocupă de acest domeniu, având în vedere că toate evenimentele care trebuiau să aibă loc anul trecut, au fost reprogramate. Acum, aceștia trebuie să lucreze din nou pentru a reprograma evenimentul la un moment potrivit.

În această situație se află și organizatorii de la Electric Castle, printre mulți alții.

„Avem vești triste. Electric Castle nu va avea loc anul acesta. În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent de către autorități pentru perioada următoare, nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021. E nevoie de un an întreg de muncă pentru a planifica toate detaliile unui eveniment de o asemenea magnitudine. În plus, situația pandemiei fluctuează, iar acest lucru duce la reprogramarea sau anularea turneelor artiștilor în toată Europa”, anunță organizatorii Electric Castle.

Organizatorii au anunțat că evenimentul va fi reprogramat pentru 13-17 iulie 2022.

„Totuși, am reușit să reconfirmăm headlinerii pentru 2022, Twenty One Pilots, Gorillaz & Deftones și vom depune eforturi, ca întotdeauna, să vă putem oferi cel mai bun line-up. În acest moment nici nu ne putem imagina cum va fi să deschidem din nou porțile festivalului pentru a ne revedea după această absență lungă și dureroasă”, potrivit comunicării EC.

Partea bună este că biletele deja cumpărate rămân valabile până atunci. Pentru cei care nu mai vor să aștepte, ei pot cere restituirea banilor.

„Acum că e oficial, parcă e și mai trist. Chiar nu putem lăsa să treacă încă un an pe lângă noi și vom continua să lucrăm alături de autorități pentru a găsi soluții astfel încât să putem avea evenimente la vară. De la fani și toți cei care lucrează în această industrie, cu toții sperăm să ne putem bucura cât mai curând de concerte și festivaluri. Până atunci, aveți grijă de voi. Ne e tare dor de toată lumea”, conchid organizatorii festivalului.

Sursa foto: Capital