Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a făcut două numiri importante la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor și la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Astfel, Raul-Călin Pop a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu, publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie a prim-ministrului, George-Aurelian Căţean a fost desemnat secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Numire importantă și în Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a decis astăzi cine va fi noul manager interimar al Institutului de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL “Prof. Dr. Dorin Hociotă” din Bucureşti. Este vorba despre Olimpia-Iulia Zoican. Aceasta o înlocuieşte pe Andreea-Natalia Marinescu, după ce contractul ei a expirat. Marinescu conducea institutul din 2009.

“Voi fi partenerul medicilor şi al întregului personal din spitale care îşi fac meseria la cele mai înalte standarde de profesionalism, cu empatie şi cu respect pentru pacienţi şi colegi”, a declarat Vlad Voiculescu, citat într-un comunicat de presă transmis marţi de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit comunicatului, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o săptămâna trecută cu o parte a personalului medical, ministrului Voiculescu i s-au adus la cunoştinţă o serie de nereguli la nivelul unităţii sanitare.

“Întâlnirea a fost organizată ca urmare a petiţiei publice lansată de mai mulţi medici în mai 2018, în care acuzau, printre altele, imposibilitatea utilizării tuturor sălilor de operaţie ale instituţiei de către toţi medicii angajaţi, acestea fiind ‘rezervate’ şi ‘închise’ cu riscul periclitării stării de sănătate a pacienţilor, imposibilitatea asigurării de către medicii din gardă a asistenţei medicale de urgenţă în gărzi la standarde şi în condiţii optime pentru pacienţi şi un mod de adresare ofensator, jignitor şi umilitor în unitatea medicală”, se arată în comunicat.

Florin Cîțu : Nu există motive de remaniere

Florin Cîțu este optimist cu privire la moțiunea simplă care va fi votată miercuri în plenul Parlamentului. Mai exact, premierul țării este de părere că nu are cum să treacă moțiunea PSD în cazul lui Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății.

Totodată, șeful executivului a mai subliniat faptul că nu există motive de remaniere în cazul în care moțiunea trece. El a mai adăugat că se înțelege ”foarte bine” cu ministrul.

„Bugetul este în avizare, iar apoi îl trecem la aprobare. Dacă sunt modificări la Ministerul Sănătății la buget sunt minore. Deficitul o să fie la 7,16. Nu are cum să treacă o moțiune la vot. Nu vorbim de remaniere. Ne înțegem foarte bine”, a spus Florin Cîțu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea