Cum s-a încheiat anul 2021 pentru România, din punct de vedere economic? Florin Cîţu: Cu rezultate mult peste aşteptări

Președintele PNL a scris pe pagina sa de socializare că 2021 a însemnat „prudență, profesionalism și predictibilitate”.

Potrivit acestuia, anul care tocmai a trecut a fost cu mult peste așteptări din punct de vedere economic, deoarece deficitul bugetar a fost mai mic de 7%, agențiile de rating au crescut perspectiva României de la negativ la stabil, moneda națională a rămas sub pragul de 5 lei pe euro, iar datoria publică nu a trecut de 50% din PIB.

De asemenea, acesta a ținut să sublinieze faptul că „cifrele sunt cifre”, indiferent „ce ar spune unii”. Totuși, urmează alte provocări, spune Florin Cîțu. Din acest motiv, președintele PNL a scris că va continua din actualul rol reformele pe care le-a început ca ministru al Finanțelor, apoi ca prim-ministru.

Mesajul transmis de Florin Cîțu cu ocazia noului an

Life is a journey, not a destination (n.red. Viața este o călătorie, nu o destinație). Încheiem anul cu rezultate mult peste așteptări din punct de vedere economic:

  • Deficit bugetar mai mic de 7%
  • Agențiile de rating au crescut perspectiva României de la negativ la stabil
  • Moneda națională a rămas sub pragul de 5 lei pe euro
  • Datoria publică nu a trecut de 50% din PIB

2021 a însemnat prudență, profesionalism și predictibilitate. Și mă mândresc cu asta. Indiferent ce ar spune unii, cifrele sunt cifre. Și arată că, acolo unde a depins de guvern, mi-am îndeplinit misiunea față de români. Începem un an nou, cu alt management, altă viziune.

Urmează alte provocări, dar vă spun că singura soluție pentru dezvoltare rămâne liberalismul. Reformele pe care le-am început ca ministru al Finanțelor, apoi ca prim-ministru, le voi continua și ca președinte al Senatului și președinte PNL. V-am promis #RomaniaLiberala și împreună o să o facem. La mulți ani, dragi români!”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.