Fiul autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, a declarat, că tatăl său a suferit, luni după-amiază, un preinfarct şi este în comă indusă, la un spital din Antalya.
"Tata a suferit un preinfarct ieri după-amiază (luni după-amiază, n.r.), el se ştia cardiac, însă nu a mai avut probleme de foarte mult timp. Probabil au fost călduri foarte mari şi asta i-a activat problemele medicale. Eu am vorbit cu el de dimineaţă şi era foarte agitat, iar acum ştiu că este într-o comă indusă medical", spunea atunci Dorin Cioabă, care se afla în Turcia.
Medicul cardiolog Şerban Brădişteanu s-a deplasat în Turcia pentru a-l consulta Florin Cioabă. “A avut un stop cardiac care a fost resuscitat, a urmat intubarea şi pentru menţinerea în viaţă s-au administrat barbiturice, respectiv sedative, ca să suporte aparatele. Medicul de gardă era acolo cu un anestezist, deci din punct de vedere medical era foarte, foarte bine îngrijit”, declara Şerban Brădişteanu.
Florin Tănase Cioabă s-a născut la data de 17 noiembrie 1954 în orașul Târgu Cărbunești (județul Gorj), fiind fiul lui Ion Cioabă (1935-1997), bulibașă al rromilor din România, care s-a autoproclamat în anul 1992 ca "rege internațional al tiganilor". S-a mutat împreună cu tatăl său în orașul Sibiu în anul 1963 și s-a căsătorit conform tradițiilor țigănești la vârsta de 14 ani, cu Marica. A absolvit mai târziu Seminarul Biblic „Betania” din Sibiu, devenind predicator penticostal. Tatăl său, "regele" Ion Cioabă a fost o persoană foarte bogată. În anul 1996, toată familia sa s-a lepădat de legea țigănească și s-a pocăit, trecând la cultul penticostal.

După moartea tatălui, Ion Cioabă, la data de 23 februarie 1997 în urma unui infarct miocardic, singurul său fiu, Florin Cioabă, a fost moștenit titlul de „rege al tiganilor de pretutindeni”, ceremonia sa de încoronare fiind celebrată tot de un penticostal, afiliat la Congregația Adunarea lui Dumnezeu-Assemblies of God din S.U.A. După afirmațiile proprii, el conduce o etnie de circa 3 milioane de cetățeni.

În perioada 1996-2000, Florin Cioabă a fost consilier județean de Sibiu. La alegerile locale din vara anului 2000, a candidat la funcția de primar al municipiului Sibiu din partea Centrului Creștin al Romilor, apoi la alegerile locale din iunie 2008 a ocupat primul loc pe listele Alianței pentru Unitatea tiganilor, pentru Consiliul Județean.