UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Cristina Geormăneanu, actorul se află acum în afara oricărui pericol, medicii efectuând o operație minim invazivă, pentru montarea unui stent.

„Operația a fost o reușită, i s-a montat un stent și acum pacientul este în afara oricărui pericol. În legătură cu celelalte detalii, familia nu îmi permite să dau nicio declarație. Important este, însă, că totul s-a terminat cu bine”, a declarat purtătorul de cuvânt.

 

Florin Busuioc a leșinat, iar medicii au fost chemați imediat. Aceștia l-au resuscitat de trei ori și în prezent se află la Spitalul din Craiova. Șeful secției de cardiologie nu a putut fi găsit pentru că avea telefonul închis. Doi medici tineri, Eugen Țiereanu, care este din București, și Paul Trașcă, din Târgu-Mureș, sunt cei care au fost chemați de urgență la spital și au reușit să ducă la bun sfârșit operația celui mai iubit prezentator meteo din România. 

Medicii i-au montat un stent și spun că intervenția chirurgicală a fost una reușită. Pronosticul rămâne, însă rezervat, ca după orice operație. Florin Busuioc are 56 de ani și revenise recent pe scenă. Acesta își împărțea viața între job-ul de la Pro Tv, familie și mai nou scena de teatru.

„Este deja în sala de intervenții. Momentan trebuie stabilizat. Este în operație. Nu va putea fi transportat, acum sunt cele mai importante momente, în care trebuie stabilizat. Abia ulterior se va lua o decizie în acest sens. Nu se pune problema trimiterii unor medici de la București la Craiova. Din cauza ceții oricum nu poate zbura nimic acum”, a declarat, pentru Libertatea, Raed Arafat, chiar înainte de finalizarea operației.

Cei doi medici tineri care l-au operat pe actor s-au transferat recent la spitalul din Craiova, unde s-a deschis un centru de cardiologie.