Valoarea de lichidare în ipoteza falimentului Flanco International este de 7,5 milioane de euro, de trei ori mai redusă decât în varianta continuării activităţii, potrivit unui raport de evaluare, în care se menţionează că retailerul IT&C are datorii de 309,8 milioane lei (circa 75 milioane euro).

„Întrucât pentru întocmirea planului de reorganizare este esenţial a se compara sumele ce vor fi propuse spre distribuire creditorilor cu cele pe care le-ar obţine în caz de faliment am procedat la organizarea unui concurs de oferte în urma căruia a fost contractat de către debitoare evaluatorul CS Invest Consulting. Evaluatorul a determinat: valoarea întreprinderii în ipoteza continuităţii activităţii – 23.773.521 euro; valoarea activelor societăţii – 19.606.283 euro; valoarea de lichidare în ipoteza încetării activităţii (faliment) – 7.511.880 euro”, se arată într-un proces-verbal întocmit în urma unei şedinţe a creditorilor societăţii, desfăşurată la 30 martie.

Adunarea a avut loc în urma unei convocări a administratorului judiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania.

Primii cinci mari creditori ai companiei sunt Flamingo International – 110,67 milioane de lei, ING Bank România – 77,27 milioane de lei, UniCredit Ţiriac Bank – 43,17 milioane de lei, BRD-Groupe Societe Generale – 25,33 milioane de lei şi Cetelem IFN – 13,36 milioane de lei.

Flanco se află în procedură de insolvenţă din decembrie 2009

Cu un capital social de 3,74 milione de lei, Flanco International este controlată integral de Flamingo International şi se află în procedură de insolvenţă din decembrie 2009, la fel ca şi asociatul unic.

Flanco International este unul dintre cei mai importanţi retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice şi electrocasnice. Compania operează reţelele de retail Flanco şi Flanco World şi deţinea, la finele lunii februarie, o reţea de 70 de magazine.

La mijlocul lunii decembrie 2009, ING Bank România a declanşat procedura de executare silită asupra Flamingo International, Flamingo Computers, Flanco International şi Flamingo Distribution Center.

Decizia a venit în urma eşecului conducerii Flamingo de a respecta termenii înţelegerii încheiate în noiembrie 2009 privind restructurarea unei linii de credit de 17,5 milioane euro de la ING Bank.

Compania are un capital social de 77,9 milioane de lei, divizat în 779 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Cel mai mare acţionar al Flamingo este Dragoş Cincă, fondatorul retailerului, acesta controlând, potrivit celor mai recente raportări, 25,19% din titluri.

Midfair Management Services SRL Bucureşti controlează 21,96% din acţiunile Flamingo, iar societatea Nova Trade, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, are o participaţie de 14,95%.  În acţionariatul Flamingo se mai regăsesc Alexandru Ion Ţiriac, cu 5,12%, şi Flanco Holding, cu mai puţin de 5% din capital.