Polițiștii au cerut control judiciar pe numele său după ce mai multi jurnaliști de la România TV și Antena 3 au fost agresați de fiul lui Gheorghe Dincă, pe stradă. Aceștia au mers la ieșirea de la CNA pentru a vorbi cu copiii lui Dincă.

Deranjat de prezența presei, fiul lui Dincă a sărit la bătaie și i-a lovit pe jurnaliștii prezenți. Operatorul de la România TV și cameramanul de la Antena3 au fost loviți cu pumnii.

„În timp ce filmam un alt coleg a fost agresat primul. Eu am filmat momentul acela, m-a apucat de geacă, mi-a dat un pumn în cap şi am căzut pe jos. Mi s-a umflat capul”, a declarat operatorul agresat de fiul lui Gheorghe Dincă.

Jurnaliştii au depus plângere penală împotriva lui Daniel Dincă. Cercetările se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5.

Unul dintre cameramanii bătuți de fiul lui Dincă este în continuare internat într-unul din spitalele bucureştene, iar medicii i-au pus deja un diagnostic provizoriu de edem cerebral traumatic.

Ministrul de Interne va analiza incidentul

Despre incidentul care s-a petrecut chiar lângă Parchetul General, ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat: „Eu am dat în analiză inclusiv faptul sesizat de dumneavoastră, că la ministerul Comunicaţiilor era un jandarm care putea interveni”.

Agresorul a fost lăsat liber după audierile de marți dimineața, dar vineri acesta trebuie să se prezinte din nou la Secţia nr. 2 Poliţie, pentru noi audieri.