ANAF a început un proiect de modernizare a colectării veniturilor bugetare, cu un împrumut de circa 70 milioane dolari de la Banca Mondială, în cadrul căruia vrea să cumpere servicii de consultanţă pentru  dezvoltarea și implementarea unui nou concept de servicii pentru contribuabili. Totodată, este urmărită promovarea conformării voluntare.

Serviciile de consultanţă sunt pentru: dezvoltarea unei structuri moderne de  servicii pentru contribuabili, revizuirea actualelor servicii şi dezvoltarea lor, dezvoltarea mecanismelor pentru a asigura transparența și responsabilitatea serviciilor pentru contribuabili, dezvoltarea și promovarea unei carte a drepturilor contribuabililor, instruirea personalului implicat în serviciile adresate contribuabililor.

Consultanții interesați trebuie să aibă experienţă internațională cu o administrație fiscală centrală privind dezvoltarea conceptului de servicii pentru contribuabili, experiență în elaborarea de strategii, programe pentru îmbunătățirea serviciilor furnizate contribuabililor, experiență în transferul de cunoștințe și abilități.