În urma publicării anunțului de achiziție de servicii juridice în procesul de finalizare a privatizării a S.C. Romtelecom S.A. în data de 26 august 2013, au fost depuse 5 oferte de către societățile Boștină și Asociații SPRL, Salans FMC SNR Denton Europe – Todor și Asociații SCA, D&B David și Baias SCA, Bulboacă și Asociații și Borza și Asociații SCA. Oferta câștigătoare a fost stabilită ca urmare a aplicării criteriului ofertei cu prețul cel mai scăzut.
Atribuțiile consultantului juridic vor consta în servicii de asistență, consultanță și reprezentare juridică pentru MSI în procesul de privatizare a S.C. Romtelecom S.A., proces ce va fi realizat de un consultant specializat, bancă de investiții sau consorțiu format dintr-o bancă de investiții și consultant juridic, care se bucură de reputație internațională și care să aibă capacitatea de a presta și servicii de investiții financiare pe piața de capital.
Astfel, consultantul juridic va avea atribuții precum: acordarea de asistență juridică pentru MSI în procesul de elaborare a actelor normative necesare în finalizarea procesului de privatizare; analiză și elaborare de opinii juridice cu privire la documentele elaborate de consultantul selectat de către MSI pentru finalizarea procesului de privatizare; verificarea legalității sau conformității cu prevederile legale aplicabile a documentelor emise de consultant; identificarea soluțiilor juridice pentru remedierea oricăror probleme apărute în procesul de privatizare a S.C. Romtelecom S.A.
Finalizarea procesului de privatizare Romtelecom a fost inițiată în ședința de Guvern din data de 24 iulie 2013, când a fost adoptată Hotărârea Guvernului pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.727/2005 privind unele măsuri pentru finalizarea privatizării Societăţii Comerciale "Romtelecom".